Единственият български баскетболист играл в НБА Георги Глушков изрази подкрепата си за кандидатурата на Михаил Михов за президент на родната федерация. В момента Глушков живее в Италия и работи в отбора на Пепси Казерта, който се бори за влизане в първа дивизия.

„Михаил Михов е млад и амбициозен човек, човек от бизнеса. Би могъл да помогне много. Има и много опит в баскетбола - успехите на Черно море в най-новата му история са свързани и с него. Това му дава и моралното право да кандидатства за поста. За мен това, което се случва с Михов, е една нормална еволюция и дано тя да се потвърди и от избора”, са думите на един от най-успешните български играчи въобще.

В същото време екс-босът на Черно море Михов обяви в официално изявление, че ако бъде избран, до 30 дни след Общото събрание на централата ни ще промени статута на съдийските такси за клубовете, които развиват детско-юношески баскетбол.

По време на предварителните си срещи и разговори с клубовете Мишо Михов установил, че един от най-сериозните проблеми е осигуряването на средства за съдийските разходи от малките клубове. Затова екипът му ще наложи промяна в статуквото и досегашните разходи за съдийски такси ще се поемат от Българската федерация по баскетбол.

Промяната е само за клубове, които развиват детско-юношески баскетбол, и важи за таксите в между областните първенства, уточниха от щаба на Михаил Михов.