Баскетболистът Георги Давидов остана извън списъка от 16 играчи, които ще започнат подготовка за предстоящите евроквалификации с националния ни тим. Селекционерът Тити Папазов вече сподели, че решението за отпадането на Давидов е било много трудно за него, но е срещнал разбиране от самия състезател.

„Тази новина определено не е приятна, но Тити е напълно прав в своята политика в националния. Не мисля, че трябва да съм пречка, а и не мисля, че трябва да си губим взаимно времето, за да стигнем до този факт да ме освободят точно преди евроквалификациите. Постави ми въпроса така, както аз бих искал да ми се постави и на мен ми остана да го разбера и да му благодаря за отношението”, заяви Георги Давидов.

Що се отнася до шансовете на националния за класиране на Евро 2007 Давидов каза: „С една правилна подготовка и голяма мотивация, защо пък да не стане чудо. Аз вярвам във всеки един от играчите в националния.”

Баскетболистът, който спечели титлата и Купата на страната този сезон със своя ЛукОйл Академик сподели още, че като цяло е доволен от годината. „Моята роля беше повече във втората фаза на сезона. Може да се каже, че се представих добре, но мисля, че мога да дам много повече. Договорът ми с ЛукОйл свърши, но още е рано. Дори по време на почивката си постоянно съм в движение. Другата седмица започвам курс по английски език. С удоволствие ще заведа семейството си на нашето Черноморие”, заяви Георги Давидов.