Рилски спортист си осигури услугите на още едно ново попълнение за предстоящия сезон, съобщи официалният сайт на баскетболния клуб. Старши треньорът на самоковлии Александър Тодоров привлече много опитен състезател в лицето на Георги Давидов. Днес бившият център на ЦСКА и Лукойл Академик парафира договор за една година с шампиона на Балканската лига.

Георги Давидов се завръща в България след една година в чужбина. Миналия сезон той започна с Андрезийо Бутеон в четвърта френска дивизия, а след това се премести в Лозана Баскет в елитната швейцарска лига. За шест мача той записа средни показатели от 8.3 точки и 4.7 борби.

През миналата година Давидов успя да осъди бившия си клуб ЦСКА, откъдето му дължаха няколко заплати. Той е три пъти шампион на България с отбора на Лукойл Академик. Сега той ще опита да помогне с опита си на отбора на Рилски спортист да отстои позициите, които завоюва през миналия сезон.

Самоковци вече водят сериозна подготовка от началото на месеца. Давидов е петото ново попълнение след Симеон Найденов, Дейвид Бърджис, Сърджан Живкович и Перица Митич. Първата контролна среща на отбора ще е срещу националите на България на 3 септември, точно преди отпътуването на момчетата на Пини Гершон за Полша.