Треньорът Георги Божков, който застана начело на женския баскетболен тим на Берое 07 сподели, че в Стара Загора са го впечатлили с амбицията на ръководството на тима. „Искат да направят нещо. Стара Загора е отбор с амбиции, те са имали големи успехи в женския баскетбол. И трето - имат чудесни условия за подготовка и работа. Смятам, че и залата, и публиката, и организацията на клуба е на много високо ниво за България. Това ме амбицира да дойда и да се опитам да помогна да променим малко нещата, защото явно, че отборът е в криза, а потенциал има”, заяви бившият наставник на вече несъществуващия отбор на ЦСКА, с който Божков спечели три купи в един сезон.

„Първата тренировка я водих сам. Искам да се ориентирам в обстановката, да преценя възможностите на момичетата, защото някои от тях не ги познавам много добре. На този етап ще работя сам, а за по нататък ще мислим”, каза още Георги Божков и разкри, че има идея за създаване на баскетболна школа в града.

„Определено ръцете ме сърбяха за работа. Почивката ми дойде в повече. Вече беше време за работа и смятам, че това предложение е на място”, завърши Божков.