Треньорът на Дунав 8806 Георги Божков заяви, че е доволен от победата срещу Хасково 2010 в седмия кръг на НБЛ-жени. Русенският тим успя да надделее над съперника след обрат в последната част със 76:70 в залата в квартал „Здравец“.

„Трябва да сме доволни от това, че спечелихме един труден мач. Мачът не вървеше добре за нас почти през цялото време. Може би и умората си каза думата. Чувствам, че нямахме достатъчно свежест и бързина, но успяхме в последната част да вземем по-правилните решения в нападение и да спрем техните най-добри реализаторки. Общо взето нещата се получиха чак в четвъртата част“, коментира Божков.

Той отново намекна за липсата на дълбочина в състава, наложена от контузиите на основни състезателки. „Трудно ни е и без Таня Чиров. Радвам се все пак, че Жаклин Златанова започва да влиза във форма“, отчете треньорът на „сините феи“.

Най-талантливата родна баскетболистка през последните години получава все повече игрови минути в Дунав 8806 след дълго лечение на тежка контузия. В последния двубой с Хасково 2012 тя записа 19 точки, 5 борби, 1 открадната топка и 1 чадър.