Русе трябва да се гордее с третата купа в историята на женския си баскетбол. Да спечелиш три купи за кратък период се случва рядко, както е рядкост да имаме такава публика. Това каза треньорът на Дунав 8806 Георги Божков, след като тимът му се наложи над Нефтохимик с 81:75 и спечели Купа България Оргахим.

"Въпреки очакванията за лесна купа на феновете, познавайки Петко Маринов, аз имах опасенията, че мачът ще бъде много труден и тежък и така се получи. Нефтохимик играят много смело в нападение. Имаше го и напрежението при нас. Спирането на тока повлия по-добре на Нефтохимик, отколкото на нас", каза Божков.

"За мен е удоволствие всеки път да съм на игрището пред русенската публика. Купата е наша за пореден път и се надявам да продължаваме да печелим все повече медали за Русе", каза състезателката на Дунав 8806 Александра Кънчева. "Честито на Дунав за купата. Напълно заслужен успех. Тази публика беше страхотна и му завиждам благородно на Георги Божков за това", заяви треньорът на Нефтохимик Петко Маринов. Той обаче допълни, че е много доволен и от своя тим.

"Имало е години, в които сме ставали шампиони, но не съм бил доволен. На този турнир отборът игра много всеотдайно. Мачът беше интересен и затруднихме максимално домакините", коментира Маринов.