По-спокоен съм на финал, отколкото на полуфинал. Смятам, че този млад отбор може и ще издържи психически в мачовете с Нефтохимик, каза треньорът на Дунав 8806 Георги Божков относно предстоящата финална серия срещу бургаския тим за титлата на Националната баскетболна лига (НБЛ) за жени.

Първите два мача ще се играят в зала "Дунав" в Русе тази събота и неделя. „Влизам в този финал спокоен за една добре свършена работа през сезона, за едно много добро представяне, за един отбор, който е атрактивен и се харесва в Русе и за едно изключително доверие от страна на спонсорите към клуба“, каза Божков.

По думите му мачовете на полуфинала са много по-сложни и трудни, а „финалът се играе не толкова с физика, колкото с мисъл и тактика“.

Освен Зорница Костова и Христина Минкова всички останали състезателки са здрави, свежи и добре тренирани. Дали двете ще играят, ще стане ясно час преди началото на първия мач.

„В оставащите дни ще наблегнем на защитата ни срещу Нефтохимик. Играем срещу най-добрата баскетболистка в България от редовния сезон - Екатерина Дорогобузова и срещу един отбор, който има отлична бърза игра, съчетана с много стрелби от тройката“, каза Божков.

Президентът на Дунав 8806 Красимир Трифонов заяви, че вече се работи по селекцията на отбора за следващия сезон. „Имаме принципното съгласие на американките Ейдриан Джонсън и Шарел Алън да останат в русенския тим“, каза Трифонов.