Най-добрата сплав между опита и младостта ще търсят треньорите на женския ни национален тим по баскетбол. Георги Божков в екип с помощничката си и в ЦСКА Стойна Вангеловска ще водят отбора на България в предстоящите допълнителни евроквалификации. Специалистът обяви имената на 22 състезателки като заяви, че си оставя възможността за още 2-3 момичета, които са по-специален случай и с тях предстоят разговори. Подготовката на баскетболистките ни започва на 16-ти юли. „Ще разчитаме на 3-4 опитни състезателки. В порядъка на 40 дни ще имаме време да се подготвим. Ще изиграем 10 контроли с доста сериозни противници. По-добре да се сравним с тях и в тежки битки да се обиграе състава”, каза Георги Божков.

В програмата на националките влизат срещи с Полша в Самоков, турнир в Перник с участието на Финландия, Словения и Румъния, както и надпревара в Бормио в компанията на Гърция, Русия, Турция и Италия. Точно преди евроквалификациите ще се изиграят приятелски мачове с Гърция в София.

В състава на националния ни отбор не попаднаха имената на две от по-известните ни баскетболистки Гергана Славчева и Гергана Брънзова, но за сметка на това в списъка на Божков са Албена Брънзова, Елена Йоловска, Светла Асенова и Албена Бачкова.

Старши треньорът сподели, че процедурата по натурализация на сръбкинята Таня Чиров от ЦСКА върви по план и ако българският й паспорт е готов навреме, то с нея ще се водят разговори за участие в тима на България.