Старши треньорът на Дунав Еконт Георги Божков спечели пореден трофей в богатата си витрина. Неговите момичета триумфираха с Купата на България след категоричен успех над Монтана 2003.

„Това ми е трета купа, с трети различен отбор. Щастлив съм, разбира се, най-вече от това, че изиграхме финалния мач по много добър начин,” сподели Божков пред Гонг.

Купата и титлата са основните цели пред единствения ни представител в евротурнирите. „Купата на ФИБА-Европа не бе приоритет за нашия клуб, приоритет са ни българското първенство и Купата на България. Участието в Купа Европа бе, за да може баскетболната, спортната общественост в Русе да ни види да играем срещу чужди отбори. Смятам, че ще дойде време, когато ще имаме и по-сериозни амбиции в Купа Европа. На този етап това беше, което трябваше да направим,” заяви старши треньорът на Дунав.

Божков коментира разликата в класите между Дунав и Монтана, след като в един момент от финала авансът на русенки достигна 50 точки:„Истината е, че най-добрият им играч, плеймейкърът Вранчера, бе контузена, и това оказа много голямо влияние върху играта на Монтана. Но въпреки всичко смятам, че в този мач ние бяхме много добре подготвени, и физически, и смятам, че щяхме да спечелим купата при всички положения.”

„Смятам, че целият отбор се представи на много добро ниво, не бих казал, че един състезател може да е решаващ в един мач. Това е плод на отборната игра,” по традиция отказа наставникът да отличи някоя от състезателките си.

„Тук има доста сериозни отбори, и Лукойл е със силна селекция, Монтана са опитен отбор, Берое вече е с амбиции. Оттук-нататък ще е трудно да всеки отбор,” продължи Божков.

Той отчете и приноса на феновете на Дунав, който съпътстват успехите на русенки. „Наистина съм изненадан. Феновете щяха да дойдат дори и да бяхме играли малкия финал. Това бе тяхно решение. Те подкрепят отбора, независимо дали спечелят купата или не. Това е един подарък и за тях, защото имаме тяхната подкрепа навсякъде в България, а дори бяха с нас и в Румъния,” каза специалистът.

„Първенството е нашата амбиция. Надяваме се, че ще спечелим титлата, ще тренираме и работим, това ни е целта,” завърши Георги Божков.