Първият финалист в женската НБЛ е отборът на Дунав 8806. Старши треньорът на тима Георги Божков бе доволен от момичетата, като сподели, че се е наложило да има корекции в защита, за да бъде победен Левски:

"Днес играхме добре. Смятам, че отборът ни е подготвен добре и физически издържахме. Коригирахме някои неща в защитата, които трябваше да се случат и оттам нападението ни спореше много по-добре от вчера. Искам да кажа, че победихме един много силен отбор на Левски с едно много добро попълнение в лицето на Стефка Митева. Продължавам да твърдя, че отсъствието на Зорница Костова дава отражение на играта, но днес успяхме донякъде да я заместим по възможно най-добрия начин.

Сега отиваме на финал. Имаме време да се приготвим и се надявам да се възстановим бързо и да имаме късмет. Също така дано и да няма контузии, защото днес пак имаше и това специално на мен много ми влияе. Тепърва сега ще разберем какво е състоянието на Христина Минкова.

Нямам предпочитания за съперник на финала. За мен може би е шанс, че отборите ще играят пети мач и ние ще имаме време да възстановим най-вече контузените, които имат нужда от повече време. Ще работим за промяна с оглед отсъствието на Костова, но се надявам, че тя ще стисне зъби и дори невъзстановена напълно ще може да играе.

Може би нашите фенове са нещото, по което не си приличаме с другите отбори. Ние сме единствените с такава публика."