Старши треньорът на Дунав Еконт Георги Божков бе доволен от четвъртата поредна победа на тима в Европа. Русенки вече си осигуриха място в следващия кръг, но всеки успех носи престиж и е важен за следващата фаза.

"Днес играхме много добре. Не оставихме никакви шансове на отбора на Апоел. Играта вървеше с лекота, получиха се много красиви атаки. Бяхме категорично по-добрият отбор. Търсехме и бързата игра, затова излязохме и в такъв състав и често играехме без Бъргин, с по-леки центрове. Исках още в началото отборът да влезе в ритъм. А за тях знаехме, че имат слаб преход от нападение в защита, използвахме го и нещата се получиха,” заяви Божков пред bulgarianbasket.com. „Радвам се, че този сезон направихме от 5 мача 4 победи и без проблеми преминаваме в следващата фаза. В нея се надявам, че ще влезем в първата десетка за жребия, даже съм сигурен. Мачът с Динамо другата седмица ще бъде най-вече за престиж, след като в този турнир ние вече сме си свършили работата на 100% на този етап.”

„Сега мислим най-вече за двубоя с Монтана и всъщност трябва да се концентрираме за общо три мача от вътрешното първенство в рамките на 6 дни. Не ме е страх толкова от физическа умора, колкото от психическата и непрекъснатите пътувания. Дано да случим на добро време и то да не ни попречи при тези няколко прехода между София, Монтана, Русе, Москва и т.н. Освен това нашият отбор придоби едно самочувствие, което на моменти може да ни изиграе лоша шега – аз го казах и то веднъж се случи. Разбира се, отборът не може винаги да побеждава, ще има и загуби. Монтана ще бъде много корав съперник. Те спечелиха миналата година купата и показаха, че в един мач са много опасен противник. В една плейофна серия би им било трудно срещу нас, но в един мач всичко може да се случи,” обясни опитният треньор.

„За новите попълнения на основния ни съперник Лукойл Нефтохимик не съм мислил още. Те може би дори още не са приключили със селекцията си. Вера Перостийска е един доказан играч, с висока класа за България. Мария Цанкова е отличен реализатор. Мисля обаче, че въпросът за титлата ще се реши чак през месец май, дотогава има много време и сега трябва да мислим мач за мач," завърши Георги Божков.