Само за часове гардът на Левски Боби Фрейзър събра 236 гласа от фенове, които искат да го видят в Мача на Звездите в българския баскетбол. Друг играч на „сините” Аарън Харпър го следва с 220 гласа. Толкова има и Ристе Стефанов от ЛукОйл Академик, а съотборникът му Перо Антич е с 225 гласа.

Точно в полунощ стартира гласуването за участниците в родния Мач на Звездите. Пълният списък с играчите, сред които могат да избират феновете вече е налице на официалния сайт на двубоя www.all-star.bg, като в него не са включени състезатели, които според статистиката нямат изиграни повече от 60 минути от началото на сезона.

Завидна активност проявяват и феновете на Ямбол, където Юлиан Радионов, Димитър Ангелов и Павел Маринов са достигнали най-висок резултат от българските играчи в гласуването - съответно 123, 106 и 98 вота. С 98 гласа е и Стефан Георгиев, а с по 97 са Хрисимир Димитров и Александър Груев.

За всеки един пост (плеймейкър, гард, крило, тежко крило и център) ще бъдат определени по четирима баскетболисти – 2 българи и 2 чужденци. За треньор се гласува само за 1 специалист, като на база на класирането, първите четирима ще оформят треньорските двойки. Гласуването ще приключи на 10 март 2010 година, поясняват от баскет-централата ни.

Организационният екип на шоуто работи и по покана към звезда от европейския или световен баскетбол от близкото минало, която да бъде официален гост на двубоя.