Гардът на Балкан Ботевград Цветомир Бенчев ще отсъства близо шест месеца, след като получи тежка контузия. Бенчев е разкъсал кръстни връзки на коляното си и ще се подложи на операция, съобщава bulgarianbasket.com.

27-годишният баскетболист получи травмата по време на мача срещу бившия му отбор Лукойл Академик преди седмица и няма да може да играе повече през този сезон. Той бе на терена срещу „студентите” за десет минути и се отличи с 10 точки и две борби.

Бенчев ще се подложи на хирургическата интервенция през следващите дни, като за него ще се грижи д-р Тони Георгиев в София.

Цветомир Бенчев, който е играл и за Левски, бе резерва в състава на Георги Младенов, след пристигането на Вид Заркович в Ботевград. Бенчев играеше средно по 11.5 минути на мач и бележеше средно по 3.1 точки.

Междурвеменно се разбра, че баскетболистът на Рилски спортист Андреан Илчев също ще пропусне мачовете на своя отбор до края на сезона. Илчен се представяше много добре, но получи травма в ахилеса и лекарите са го посъветвали да почива, за да се възстанови напълно.