Финалната четворка на Балканската лига по баскетбол със сигурност няма да е в Македония, ако се съди по изказванията от лагера на местния Фени Индустри. По информация на вестник „Нова Македония” клубът от Кавадарци няма необходимите финансови средства, за да организира финалната фаза на регионалната надпревара.

Фаворити за домакинство на турнира от 13-ти до 15-ти април според медията са София и Варна, тъй като Левски и Черно море единствени досега са изявили желание техните зали, съответно „Универсиада” и „Конгресна” в Двореца на културата и спорта да приемат финалите.

„Главната причина затова е фактът, че организацията на финалния турнир струва доста пари. Засега сумата, която ще е необходима за получаване на домакинство не е официално обявена, но най-вероятно няма да е по-малка от тази, която миналата година плати българският град Самоков, а става дума за 25 хиляди евро”, пише „Нова Македония”.

От лагера на Фени Индустри пък казват: „За нас това са много пари. Бюджетът на отбора е изразходен и наистина нямаме повече пари за харчене.”

Македонският Фени Индустри излиза срещу черногорския Ловчен в единия полуфинал, а в другия играят българските Левски и Евроинс Черно море.