Баскетболист Номер 1 на България за 2006-та година Филип Виденов продължава възстановяването си у нас, след като разтрогна договора си с испанския Севиля. Предстои му да пътува до Италия, където ще се срещне боса на агенция „Интерперформансис” Лучано Капикьони и ще се консултира с още един специалист, а самият той смята, че до месец ще е напълно готов да се върне на терена.

„Честно казано не исках да се връщам в Севиля. При по-добра оферта щях да си прекратя договора преди това. Отидох в Испания поради тази причина. Пътуването не беше наложително. Стоях там около месец, общо взето за нищо. Аз лично съм доволен, че нещата се развиха така, защото не ми харесваше как се развиват нещата там”, разказва Филип и сподели, че не е говорил с новия треньор на Севиля Рубен Маняно.

„Не знаех каква ще е ситуацията, но после ми казаха, че няма да разчитат на мен и аз казах – „ОК, ще се разберем.” Докторът в Севиля ми каза, че няма проблем и сега да играя. Все още чувствам лека болка в глезена, който още не е заздравял напълно. До месец ще съм напълно готов”, казва още Фил.

„Надявам се да съм по-силен сега. Наистина много спокойно приемам нещата и в кариерата, и в личния живот. Знам, че ще се оправя и всичко ще е наред. Ще направя каквото зависи от мен. Желанието ми за игра е по-голямо от всякога”, допълни още националът, който призна, че при избора за бъдещия си тим ще се ръководи не от държавата, а от класата на отбора.

По повод възможността Пини Гершон да застане начело на представителния мъжки тим на България Виденов каза: „Гершон може да помогне много. Той е човек с репутация, може само да се учим от него.”