Българският национал Филип Виденов посети младите баскетболисти на Буба по време на гостуването им в Сърбия. През уикенда мини-момчетата на баскетболната школа (до 12-годишна възраст) бяха в западната ни съседка по покана на сръбския Раднички Крагуевац, съобщиха от клуба. Там децата изиграха три оспорвани мача, като записаха една победа срещу БК Фока и две загуби от домакините от Крагуевац. За момента двата отбора, срещу които играха малките баскетболисти от Буба заемат съответно второ и първо място в детската баскетболна лига на Централна Сърбия.

Появата на един от най-добрите български състезатели Филип Виденов предизвика истинска еуфория както за родните малчугани, така и за техните връстници от Сърбия, а и за самия треньорски щаб на домакините. Баскетболистът на Цървена звезда откликна на поканата на ръководството на Буба Баскет да посети малките таланти по време на гостуването им в Сърбия. Въпреки контузията, заради която пропусна последния двубой на Звезда, Филип не се поколеба и заедно със своята съпруга и малкия им син, пропътува разстоянието от Белград до Крагуевац, за да зарадва своите български и сръбски почитатели. Виденов не спря да раздава автографи и да се снима с многото желаещи да се щракнат за спомен с един от най-добрите български баскетболисти. Неговото пристигане беше прекрасен завършек на тридневния престой на децата на Буба в Сърбия.

От ръководството на клуба възнамеряват да поддържат приятелските отношения между баскетболистите на Буба и тези на Раднички Крагуевац и още през януари плануват да ги поканят в София. Това ще бъде тяхното второ посещение в България, тъй като западните ни съседи бяха тук и през септември, когато взеха участие в първия международен турнир за деца БУБА Къп.