За Филип Виденов може да се напише много. Достатъчно е обаче да се спомене, че тази година игра със счупена ръка в евроквалификацията срещу Финландия в зала „Универсиада”. Седмица по-късно веднага след операцията на ръката му, която претърпя в Испания, хвана самолета за Торино и бе до съотборниците си от националния тим за гостуването на Италия на 17-ти септември, а синът му Антоан празнуваше първия си рожден ден по същото време.

Баскетболист Номер 1 на България за 2006-та година вече се върна в игра за своя испански тим Гранада и е оптимист за бъдещето.

„Вече се чувствам нормално. Играх вече два мача. В първия срещу Реал имах само една тренировка и малко избягвах контакт, но вече всичко е нормално. Опитвам се да си върна игралния ритъм. Доста по-добре зарасна ръката, раздвижването и рехабилитацията, отколкото те предполагаха и затова малко по-рано започнах да играя, но една седмица повече или по-малко не е от такова значение”, заяви Фил от Испания.

„Отборът е добър. Един от основните ни центрове се контузи със същата травма като моята. И него го оперираха, и един месец няма да играе. Мисля, че ни е добър отборът и като колектив, и като играчи, защото срещу Реал Мадрид и срещу ТАУ имахме реален шанс да победим, но накрая не успяхме. По това съдя, че сме добре, но ще видим занапред как ще са нещата. Системата на треньора мисля, че е добра за всички. По принцип голямата ни амбиция са плейофите. Това ще е добър успех. Преди това на полусезона има Купа на краля за първите осем. Там, ако успеем да влезем също ще е голям успех, а след това каквото стане. Определено тук се чувствам най-добре. Още като дойдох и си припомних нивото. Ако имам възможност да остана колко може повече тук в Испания, ще съм доволен”, коментира още гардът.

Националът разказа и за куриозния инцидент, когато бе блъснат от мотоциклет в центъра на Гранада. „Бяхме се събрали на един площад, а някакви момчета решили да крадат посред бял ден и да избягат със скутер, и аз ги спрях. Ами нямаше как да ги избегна, те тръгнаха директно през площада. Нямаше как да реагирам и ме блъснаха, но нямаше никакви проблеми”, сподели Виденов.

„Беше интересно лято, доста нови неща се случиха. Имахме възможността Пини да ни е треньор и да видим как на малко по-високо ниво стават нещата. Промени се начинът, по който се работи от страна на федерацията. Доста по-професионални бяха нещата. Разбира се класирането за Европейско първенство беше върхът на всичко. Доста радостно лято излезе за всички. Случи се онова, което досега ни липсваше в националния отбор, понеже аз си мисля, че имаме достатъчно добри играчи, за да направим нещо в Европа, но просто нямаше кой да ни ръководи, така както Пини го направи. Това си оказа решаващата роля. Има огромен респект към него и никой не си позволяваше своеволия общо взето, както е ставало предишните години. Това е главната част, но разбира се и баскетболният интелект на Пини си каза думата, защото някои мачове ги спечелихме чисто тактически според мен. Всичко това дава самочувствие, защото мисля, че 50% от това какъв баскетболист си и как играеш зависи от това какво самочувствие имаш. Мисля, че помага и на другите момчета, които бяха в отбора. Дори да не се бяхме класирали това самочувствие щеше да е голям плюс за след това”, каза още Филип Виденов.

„Тази седмица играем срещу Билбао, а те са доста добър отбор. Тук всеки може да бие всеки и никога не се знае какво ще стане. Трябва да се играе здраво. Имам свободно време. Къщата, където живеем е извън града и е малко скучно, но си почиваме добре. Занимавам се със семейството и малкия”, завърши един от най-добрите ни баскетболисти.