Националният ни тим по баскетбол ще трябва да понесе тежък удар в навечерието на допълнителните евроквалификации за първенството през септември в Испания.

Баскетболист Номер 1 за 2006 година Филип Виденов е с фрактура на десния крак и ще пропусне мачовете, съобщи bulgarianbasket.com.

На снощната тренировка на националите в неволна ситуация Виденов е почувствал болка в стъпалото на единия крак. 27-годишното крило на националния отбор бе откаран в Ботевград за рентгенова снимка, от която става ясно, че играчът има така наречената „фрактура на Джоунс”, което ще го извади от игра за известно време. Рано сутринта Виденов бе на медицински преглед при известния доктор Тони Георгиев, който потвърди диагнозата.

Един от най-добрите ни баскетболисти се надява да се възстанови за шампионата на Стария континент при евентуално класиране на България.

„Неприятна ситуация, за съжаление Филип е една от основните единици в отбора. Той няма да може да помогне в квалификациите. Това обаче ще е допълнителна мотивация за всички останали да направят така, че да се класираме. Нашият отбор много пъти е доказвал, че може да бъде невeроятен колектив и да компенсира всяка отсъстваща единица. Надявам се това да стане и сега и играчите да дадат възможност на Филип, ако се възстанови да участва на самото Европейско в Испания,” заяви старши треньорът на България Тити Папазов, който днес навършва 40 години.

Националите излизат срещу Швеция довечера в Правец в първа контрола от подготовката за евроквалификациите.