Баскетболист Номер 1 на България за 2006-та година е отказал категорично да облече екипа на шампиона ЛукОйл Академик. Ръководството на „студентите” се е обърнало с оферта към Виденов след контузията на американеца Донта Смит, но националът не е приел.

ЛукОйл няма да може да разчита на Смит и Ненад Чанак за утрешното домакинство на АСК Рига от турнира за купа УЛЕБ, а преди срещата ще бъдат отличени състезателите от славния тим на Академик от преди 50 години, който играе финал в евротурнирите.

„Всеки мач е отделен и значи много. Мобилизацията е голяма, но излизаме за победа, въпреки проблемите. Както в първия мач, така и в този имаме проблеми. Търсим нов играч. Опитахме с Филип Виденов, но той ни отказа категорично. Може би не иска да играе в България или не е готов. Условията, които предложихме са доста добри особено за български играч и нека не ни упрекват, че не искаме български състезатели. След контузията го помолихме дори да проведе подготовка с нас, но той отказа. Не е лесно да се намери нов баскетболист. Продължаваме да търсим. Утре отборът ще е такъв какъвто го виждате. Денят ще е много голям за Академик от 1957-ма година и за бившите баскетболисти, и показва разликата между баскетбола тогава и сега. В момента сме много зле”, коментира спортният директор на „студентите” Сашо Везенков, който добави по повод играта за феновете, при която един от зрителите може да спечели 10000 лева за кош от центъра на терена: „Надявам се някой да успее да спечели и да дойдат повече хора. Не знам какво още трябва да направим, може би да раздаваме бензин. Явно имената на отборите не могат да привлекат запалянковците, но се надявам утре всички любители на играта да дойдат и да ни подкрепят.”