Филип Виденов ще продължи кариерата си в Русия, съобщава в профила си в социалната мрежа Туитър агентът Обрад Фимич. Гардът, който започна сезона в Лукойл Академик, ще играе за Красние Криля - един от топотборите в страната.

Гардът започна сезона в Лукойл Академик и за 17 мача запса 6.1 точки и 2.5 борби. Договорката между него и ръководството бе той да е в отбора до края на мачовете в Еврокъп, както се и случи. Виденов започна като основен играч в тима, но след смяната на Оливер Костич с Димитрис Галанис той почти не получаваше игрово време и се стигна до там, че да не присъства на последния мач на шампионите в евротурнира.

В момента Красние Криля заема 4-о място в група В на ВТБ Лигата с актив от 5 успеха и 6 поражения. Тимът е зад Химки, ЦСКА Москва и Триумф в подреждането. Миналият сезон Красние Криля постигна много сериозен успех, след като спечели титлата в турнира ФИБА ЕвроЧалъндж. През този тимът премина първата фаза в него и продължава защитата на трофея, пише bgbasket.com.

Старши треньор на отбора е легендата на руския баскетбол Сергей Базаревич, а в състава е и националът Антон Понкрашов.

Това ще е втори отбор в Русия за Виденов, след като той започна миналият сезон в Нижни Новгород. Българинът замина днес за Русия и вероятно ще направи дебют през следващата седмица.