Капитанът на мъжкия ни национален отбор по баскетбол Филип Виденов даде старт на третото издание на международния турнир за деца "Буба къп".

Той пристигна в зала "Христо Ботев" малко преди началото на официалната церемония по откриването и предизвика истинска еуфория сред децата, които скандираха името му и се надпреварваха за автографи и снимки със своя любимец. Реакцията на малките баскетболисти трогна Филип и той изрази своята радост от присъствието си на детския баскетболен празник. "Честно казано, не съм очаквал да предизвикам такава радост сред децата. Приятно съм изненадан и много горд от този факт", сподели един от най-добрите български баскетболисти. "Радвам се, че съм тук. Винаги съм щастлив, когато мога да направя нещо за децата. Щом те се радват, и аз съм щастлив", допълни още Виденов.

Той не пропусна да изрази и мнението си относно най-значимото събитие, вълнуващо баскетболната общественост напоследък, а именно - предстоящия бенефис на големия Георги Младенов. "Мисля, че за Георги Младенов всичко е казано. Той е един от най-добрите баскетболисти и напълно заслужава този бенефис. Пожелавам му да е жив и здрав и да постигне много успехи в треньорската си кариера", заяви Филип, който ще бъде в зала "Армеец" за последния мач на Георги Младенов.

Самият Георги Младенов също беше в зала "Христо Ботев", за да подкрепи своя син Борислав, който е един от най-големите таланти на БК Буба Баскетбол.