Българският национал Филип Виденов бе опериран успешно вчера в Испания, информира сайтът на новия му клуб Гранада. Виденов, който счупи костица по време на срещата с Финландия миналата сряда, бе извикан от докторите на испанския клуб да пристигне на място, за да му бъде направена интервенцията.

Българският национал пристигна в Испания в неделя, а вчера сутринта бе опериран в клиниката в Салуд. Точно в 14.30 часа местно време той напусна операционната зала, а докторите направиха всичко необходимо българинът да бъде до новите си съотборници в представянето им снощи късно срещу Лиетувос Ритас. Пред 4500 зрители Гранада спечели със 76:72 и остави добри впечатления, въпреки отсъствието на българския гард на терена.

Докторът на Гранада Фелипе Сегура обясни, че всичко е минало нормално и добави: "Сложихме на Филип титанова частица, която ще придържа счупената костица, за да заздравее по-бързо. Сега остава да чакаме нормалното време за рехабилитация за която ще се грижи изцяло Давид Урбано от клуба. Според мен той ще бъде готов за игра след около 5 седмици."

Виденов лети днес за Милано, откъдето ще се присъедини към съотборниците си от българския национален отбор в Торино и ще бъде морална подкрепа в изключително важното гостуване на Италия в сряда вечер.