Централата на ФИБА Европа отново взе решение и включи международния турнир на БУБА Къп в календара си. Осмото издание на това станало вече традиционно издание, което тази година предстои във втората половина на септември бе одобрено от баскетболната централа на ФИБА Европа.

От там информират, че БУБА Къп е едно от десетте състезания за деца под 14, които са признати от техните експерти, информира изданието SuperBasket.bg. 

Единственото условие, което поставят от ФИБА Европа е да използват знаците на централата върху всички свои промоции и материали, както и банери по време на самия турнир. Разбира се, от централата настояват организаторите да отбелязват навсякъде, че турнирът е официално състезание на ФИБА Европа. 

Вече седем години БК БУБА баскетбол организира този турнир, в който участие вземат отбори от различни страни. Закономерно състезанието получи голям отзвук и с качеството на участниците в него.

От ФИБА Европа гарантират, че ще изпратят купи и награди за победителите за турнира, който предстои идния септември. В него участие ще могат да вземат деца, родени след 1 януари 2004 година. На практика състезанието е за 12-годишни, но влиза в календара на ФИБА за 14-годишни.