На 27 април, понеделник, от 18:00 ч. в залата в квартал "Здравец" Дунав 8806 посреща Нефтохимик 2010 в трети мач от финалната серия в първенството на Националната баскетболна лига при жените. 

До момента "сините феи" водят с 2:0 победи, след като изненадаха носителя на Купата на България на два пъти на негова територия в Бургас.

Феновете гласят тотална мобилизация за двубоя в понеделник. 

"Бъди част от нещо голямо! Бъди част от следващия успех и отпий глътка от шампионското шампанско!". Това гласят част от призивите в социалната мрежа фейсбук на русенските любители на баскетбола по този повод.

"Залата ви зове! Напълнете я отново! Дунав 8806 направи така, че да чакаме само МАЧ, вместо цели два, до титлата! Трябва да бъдем хладнокръвни, спокойни, но и безкомпромисни срещу врага! Залата трябва да е вулкан, какъвто я видяхме и чухме за последно на 3 май 2014! В понеделник е мачът, който не трябва да пропускате! Сблъсъкът, който сте искали една година! Емоциите, които ще взривят адреналина ви!", призовават и от rusebasket.com.

Междувременно фенклуб "Дунав завинаги", съвместно с ръководството на Дунав 8806, стартира фейсбук игра "Познай точния резултат" за третата среща от финалната плейофна серия. Победител ще е този, който познае или е най-близо до точния резултат на светлинното табло след последната сирена. Наградата е абонаментна карта за сезон 2015/2016. Всеки потребител има право на 1 прогноза. Приемат се всички коментари (прогнози), публикувани на страницата на rusebasket.com в социалната мрежа преди 17:59 ч. на 27.04 (понеделник).

В 14 ч. стартира и предварителна продажба на билети за срещата. Те ще са достъпни на касите на зала "Дунав". Местата на притежателите на сезонни карти ще бъдат пазени до 17 ч., след което също се пускат в продажба, уточни мениджърът на БК Дунав Русе Димитър Петров.