Ръководството на Евроинс Черно море, старши треньорът на мъжкия представителен тим Даниел Димитров и част от феновете на клуба се срещнаха снощи, за да обсъдят проблемите във варненския клуб. Дискусията бе отворена като всяка една от страните изрази своето мнение, а в крайна сметка всички се обединиха около идеята да вървят заедно ръка за ръка, вместо да си пречат.

„Срещата бе много положителна, чуха се мненията на доста хора, нямаше нападки”, каза Даниел Димитров за BulgarianBasket.com. „Още в началото споделих, че се надявам недоволните да са срещу треньора, а не срещу личността Даниел Димитров. Искам да вървим заедно напред и да си вярваме, отворен съм да слушам всеки и по всяко време. Ние сме млад отбор и ще редуваме радост и несполуки, но нека да бъдем заедно и в двата случая. Момчетата имат нужда от вярна публика и призовавам да си вярваме така, че отборът да върви нагоре. За разлика от миналата година по това време, сега отборът има много по-добра изходна позиция и съм убеден, че ще играем далеч по-добре. В плейофите миналата година играхме финал и благодарение на подкрепата на феновете. Смятам, че тази година имаме шанс, ако сме обединени в целите си и сме заедно и в радост и несгоди.”

Ръководството на тима изрази недоволството си от представянето на чужденците и смята, че тази година наистина не са случили в тази насока.

Вицепрезидентът Симеон Варчев от своя страна сподели, че босът на клуба Асен Христов вярва изключително много на треньора и тази тема е табу. „Кои са свободните треньори сега?”, зададе риторично въпроса Варчев на феновете, след което настъпи мълчание. „Георги Младенов и Любомир Минчев. Вярно е, но и те са с толкова стаж, колкото и Даниел Димитров и не мисля, че с тях ситуацията ще бъде по-различна.”

Запитан относно вариант с Росен Барчовски, Варчев отговори:„Барчовски се е заел със сериозни неща в БФБ и има други задачи към момента.”

Един от феновете попита Варчев защо седи на скамейката на тима и веднага получи отговор:„С опита, който имам смятам, че все още може да съм полезен на треньорите в отбора, Още съм в час, главата ме слуша и ако се почувствам, че преча, сам ще се оттегля.”

Капитанът на отбора Симеон Ценов също бе сред присъстващите и обеща, че още от сега нататък всички ще играят с желание и характер. Евроинс Черно море излиза днес пред собствена публика в пореден мач от Националната баскетболна лига. Съперник е Черноморец Бургас, а мачът от 18.00 часа в зала „Христо Борисов” в морската столица.