Топреализаторът на Левски Аарън Харпър отново показа своето най-добро лице, и вкара 45 точки за победата на „сините” над гостуващия Балкан със 113:91 в мач от 26-ия кръг на мъжкото баскетболно първенство на България. Това беше 20-и успех в шампионата за „сините”, които заемат второто място в класирането два кръга преди края на редовния сезон.

Харпър по традиция играе много силно срещу ботевградчани, но днес бе във вихъра си, и изигра най-силния си мач изобщо откакто е в България. В първия кръг този сезон той наниза 40 точки на Черноморец, но досега не бе отбелязвал толкова много в един двубой. Това помогна и да не се отрази толкова отсъствието на освободения през седмицата плеймейкър на Левски Джейсън Кроу.

Левски започна колебливо мача, като „сините” допуснаха пасив от 15:22 през първата част, но още до средата на втората четвърт успяха да обърнат до 46:35. Играчите на Балкан се активизираха в минутите преди почивката, но възпитаниците на Константин Папазов все пак се оттеглиха с аванс от 54:50 след първото полувреме.

След почивката „сините” доминираха и със силна игра в нападение, особено в последната четвърт, стигнаха до убедителния успех. Гостите позагубиха малко сили през второто полувреме, и допускаха доста лесни кошове, макар че се бориха до последно, за да пазят интригата. След 30 минути игра Балкан все още бе в мача, изоставайки само на шест точки, но в заключителния период Левски вдигна много оборотите и приключи нещата за две-три минути.

Освен своите 45 точки и почти перфектна стрелба, Харпър добави към актива си пет асистенции и шест борби. Центърът Прийст Лодърдейл завърши с 15 точки и 7 борби за домакините, а 14 и 12 точки добавиха съответно Златин Георгиев и Станислав Славейков. Асен Великов, на когото вече пада организацията на играта, след напускането на Кроу, завърши с 9 точки, 7 асистенции и още толкова борби. Всички играчи на Тити Папазов се появиха на терена в мача.

За Балкан, който е трети в подреждането, с по 15 точки се отличиха Георги Давидов и Любомир Лилов, като Лилов наниза пет тройки за своя актив, а Давидов имаше и седем асистенции.