Илиян Евтимов и ВидиВичи Болоня загубиха от лидера в Италия Монтепаски Сиена с 76:84 точки. Българинът с френски паспорт игра 6 минути, но се представи на ниво с 5 точки и 3 борби.

Тимът на Евтимов имаше предимство на почивката с 47:38, но не удържа на натиска на Монтепаски. ВидиВичи обаче остава втори във временното класиране, тъй като и третият – Армани Джийнс Милано претърпя поражение.

По-големият брат Евтимов също нямаше късмет със своя тим - Валядолид, защото загуби като гост на Ховентут с 69:76 точки в поредния кръг на испанското първенство и е 16-и в подреждането. Васко Евтимов завърши с 5 точки и 9 борби.

В Израел на дербито между бившите баскетболисти на ЦСКА Дион Томас, Ави Сукар и Ейдриън Пледжър победата бе за ветерана Томас. Неговият Гиват Шмуел, който започна катастрофално вътрешния шампионат снощи надви Гилбоа/Афула с 78:66.

Дион Томас вкара 2 точки и овладя 4 борби за 14 минути на терена, а неговият тим вече е 7-и в Израел. Гардът Ейдриън Пледжър направи силен дебют да новия си отбор – Гилбоа/Афула след като игра 29 минути и реализира 16 точки и 10 борби.

Третият бивш „червен” състезател Ави Сукар бе титуляр и остана 38 минути на паркета, отбелязвайки 12 точки и 3 борби. Гилбоа/Афула е 6-и в класирането със 7 победи и 10 поражения.

Още един баскетболист, който е обличал екипа на българския ЦСКА – американецът Дезмънд Фергюсън, пък ще играе във Венецуела за местния Тротамундос.