Братята Васил и Илиян Евтимови и американецът Джейсън Смит са със здравословни оплаквания преди първия мач на Левски в Балканската лига по баскетбол. Двубоят срещу македонския Фени Индустри е в събота от 18 часа в зала “Универсиада” при свободен вход.

„Джейсън изигра силен мач с Ямбол. Игра добре и на другите мачове. Има стомашно разстройство. Проблем има днес и с Васко. Дано не е някаква епидемия. Само при Джейсън е най-сериозно. Пламъкът в очите му ми дава надежда, че ще може да помогне още в събота. Имаме проблем с Илиян Евтимов. Това е играчът, с който взаимно си помагаме. Тренира при нас, ние му даваме възможност да е в добро състояние, защото чака обаждане. На мача с Пирот нещо се контузи в бедрения мускул. Пазим го и той се пази сам себе си, защото бъдещето му е поставено на карта. Той обеща, че на мача ще бъде на 100% и ще помогне. Ние сме в дилема. Блокирали сме две позиции. Знам, че е по-правилно да имам четворка с договор, но оставяме нещата на съдбата. Ние взаимно си помагаме”, коментира старши треньорът на „сините” Тити Папазов.

Папазов потвърди за интереса на БК Левски към македонеца Георги Чековски: „Георги Чековски е един много добър баскетболист. Имам много добри спомени за него. Безкрайно много го уважавам като баскетболист. Уважавам го като човек. Най-вероятно в момента, в който Илиян замине, Чековски ще го смени. Може евентуално да се разберем и да дойде по-рано. До утре не можем да направим нищо. Той е играч с голямо сърце. Едно от нещата, което липсва на Левски в момента е играта в защита. Смятам, че имаме леки разминавания във финансовите параметри, които ще бъдат изчистени. За него това ще е интересно предизвикателство – да се изправи срещу ЛукОйл Академик.”

„Сините” баскетболисти вече са с нова екипировка на Nike. “Те ни предложиха много добри условия и трябва да сме благодарни. Момчетата обърнаха целия европейски пазар, за да съберат нещата. Прави се всичко възможно играчите да се чувства добре. Харпър е много изненадан. Това е съвсем нормално. Ревностно ще пазя интересите на клуба и хората, които спасиха Левски”, отсече Папазов.

„Ясно е, че ние имаме в момента трима души в подкошието и трябва да експлоатираме този потенциал. По никакъв няма да ограничаваме възможностите на външните играчи. Надявам се сините фенове да ни помогнат. Аз обещавам, че ще ги задържим в залата. Отвикнала е баскетболната публика да идва в залата”, допълни още Тити.

По повод предстоящата среща в събота организирана от баскетболната федерация, на която ще се обсъжда нов подход към дисциплинарните прояви Тити Папазов коментира: „Това е едно позитивно решение. Дано всичко да е за доброто на баскетбола. Ще присъствам само, ако присъстват моите колеги. Защото например днес разбрах, че Симо Варчев ме е бил на полуфинала миналата година. Аз доколкото знам Даниел Димитров се води треньор. Явно само се води. Не ме уважиха. Аз съм единственият, който има ангажимент на този ден. Аз ще присъствам, но ако този човек е там, ще си тръгна.”