Първа тренировка за новия сезон проведоха състезателите на Евроинс Черно море. На заниманието се явиха 13 играчи. Те заложиха на бягане в морската градина.

Така ще бъде до края на седмицата, като ще се тренира едноразово под ръководството на консултанта Петко Делев, в отсъствието на ангажирания с националния тим треньор Любомир Минчев.

На тренировката не присъства и Александър Янев, който също е с националите. През този сезон в Евроинс Черно море ще се заложи на състезатели от школата, така че няма ясно поставени цели за класиране в шампионата.

Селекцията все още не е приключила. По време на подготовката отборът ще изиграе 10 контролни срещи. На сбора на отбора тази сутрин присъства заместник председателят Симеон Варчев, който проведе 15 минутен разговор със състезателите. Ето какво сподели той по въпроса за селекцията:

„В преговори сме с няколко момчета за център, тъй като школата ни не роди някой 210 сантиметра висок с антропометрия за този пост, така че център ще търсим. Дали от България или отвън, ще видим накрая какво ще стане, но център трябва да вземем.”

„А за други млади играчи говорим за българчета повече, но може да вземем и македонец, ако той е талантлив и подпише с нас дългосрочен договор”, каза още Варчев.