Една от най-добрите ни бивши баскетболистки и настоящ треньор - Евладия Славчева, се раздели с женския тим на Берое 07. Славчева наследи поста старши-треньор на тима от Стара Загора от Константин Боев, който водеше състава през миналия сезон, но от тази година е начело на мъжкия отбор на клуба.

Старозагорки стартираха успешно тазгодишната си кампания в България, като победиха Тони 7 от Сливен, а седмица по-късно и НСА, но в останалите си три срещи допуснаха загуби. Тези резултати принудиха ръководството Берое 07 да се раздели с легендарната баскетболистка, пише bulgarianbasket.com. Славчева бе асистент на Георги Божков в женския тим на ЦСКА преди година, когато „червените ангели” спечелиха три купи за един сезон.

Дни след като бе назначен за спортен директор в женския Берое 07, Павел Ламбринов ще изпълнява и треньорските функции в отбора до намиране на заместник на Славчева. В събота 34-годишният Ламбринов ще седи за първи път на скамейката на тима от Стара Загора при гостуването на Рилски спортист на 8 ноември от 18:00 часа в Арена Самоков.