Една от легендите на женския ни баскетбол Евладия Славчева застава начело на Берое Стара Загора и ще работи в тандем с досегашния наставник Константин Боев. Асистент остава Албена Бачкова.

Евладия Славчева бе в щаба на Георги Божков в женския ЦСКА, когато „червените ангели” спечелиха три купи в един сезон.

„Утре пътувам за Стара Загора. Получих предложение и започвам отново работа. Ще се радвам да направим добър отбор, който да бъде конкурентноспособен на най-добрите в България. Все още не съм наясно със състава”, коментира Славчева пред bulgarianbasket.com.

Тимът на Берое започна подготовка за новия сезон, а в състава са и новите попълнения Мария Радойчева и Галина Станчева. Освен тях тренират Албена Бачкова, Нели Пашева, Ралица Нанева, Галина Георгиева и Мария Желязкова.

Златина Калоферова се възстановява добре от получената контузия в края на миналия шампионат и от идната седмица ще се подготвя индивидуално при известния специалист Кирил Аладжов.

В напреднала фаза са преговорите с Радмила Нешева, която може да подсили отбора. Елена Петрова също ще бъде картотекирана и ще се завърне на терена през втората половина на шампионата.