Столичната зала „Универсиада“ ще бъде домакин на Финалната осмица за EFBET Купа на България. Турнирът ще се проведе от 6 до 9 февруари. 
Новината бе обявена от президентът на БФБаскетбол Георги Глушков. Трите постъпили кандидатури – от Левски Лукойл, Рилски спортист и Балкан, бяха разгледани от президента на БФБаскетбол и обсъдени с членовете на УС. Решението бе взето на базата на чл. 10 от Правилата за провеждане на турнира за Купа „България“ за мъже и жени, приети от УС на 16 декември.

В указания от Правилата срок (б.а. до 3 януари 2020 г.) в офиса на БФБаскетбол постъпиха три оферти, отговарящи на изискванията на Закона за опазване на обществения ред при провеждане на спортни мероприятия. Сред изискванията за получаване на домакинство бяха:
„10.5. Домакинството може да бъде определено от Президента на БФ Баскетбол, ако няма подадена оферта за домакинство, която отговаря на изискванията на настоящата Наредба. 10.6. Организаторът на финалния турнир поема следните организационни разходи:-разноски за охрана, лекар, секретарски апарат , статистика и видеозаснемане;-наем зала и обслужващ персонал; Желателно е организаторът да поеме и съдийските разноски.“

Освен задължителните изисквания от т. 10.6 в офертата на клуба - настоящ носител на трофея Левски Лукойл са включени пълно поемане на съдийските разноски за турнира – изискване, определено от чл. 10.7. в Правилата за провеждане на турнира: „Ако има един кандидат, който поема и съдийските разноски, то той получава домакинството. Ако повече от един кандидати предлагат да поемат и съдийските разноски, то тогава се тегли жребии между тях. Ако всички кандидати предлагат да поемат само описаните в чл. 10.6. разноски без съдийските разноски, то се тегли жребии между тях.“