Левски разби у дома Рилски спортист с 97:67 (18:24, 19:14, 31:15, 29:14) и се върна начело в класирането на Националната баскетболна лига.

Двубоят бе трети пореден между двата тим в рамките на само седем дни. Миналата неделя сините победиха самоковците във финала за Купата на България, а в четвъртък Рилецо спечели първия четвъртфинал в Балканската лига. През идната седмица в София е и 4-ия пореден сблъсък между двата състава за само 12 дни - реванша от елиминациите на балканската надпревара.

Рилецо започна силно днешния двубой в столичната зала Универсиада и след първите десет минути водеше с 24:18. Момчетата на Константин Папазов заиграха по-силно през втората четвърт и преднината на гостите бе стопена на само точка до почивката.

През второто полувреме Левски бе едноличен господар на случващото се на терена, като общият резултат от последните две части бе фрапиращ – 60:29 за сините, за да се стигне до крайното 97:67.

Над всички в срещата бе Доналд Коул, който завърши с 27 точки, Стефан Георгиев добави 13, а Асен Великов 11 точки.

За тима на македонския наставник Александър Тодоров 18 вкара Александър Груев , а янките Травис Питърсън и Робърт Престън завършиха с по 12 точки.

Левски е лидер в класирането на НБЛ след 19-ия кръг с 35 точки, колкото има и Лукойл Академик. Рилски е пети в подреждането с 26 точки от 7 победи и 12 загуби.