Женският баскетболен тим на ЦСКА получи наградата си за отбор Номер 1 на месец февруари в традиционната анкета на Пресклуб България, а наставникът Георги Божков също взе отличие.

„Наградата е вдъхновение за нашите баскетболистки преди Финалната четворка на Адриатическата лига следващия уикенд”, коментира генералният мениджър Емил Коен. „Цялата организация на турнира за нас е предизвикателство, защото нямаме опит, но подготвяме страхотно шоу с някои от най-известните български изпълнители”, добави босът на червените.

Шампионът в лигата ще получи красива купа, а баскетболистките, които заслужат индивидуалните награди ща се радват на екскурзия до Малдивските острови.

Представянето на ЦСКА и на терена, а и в организационен план ще повлияе върху решението на шефовете на Адриатическата лига за евентуалното включване на армейците в надпреварата при мъжете следващия сезон. В зала Универсиада се очакват агитка на двата хърватски тима – Шибеник и Госпич, въпреки че още няма официални заявки, а освен това на трибуните в София ще седнат доста ВИП гости – представители на Адриатическата лига, Евролигата и купа УЛЕБ.

„Ако влезем в лигата при мъжете, ще осигурим бюджет над 5000000 лева, но имаме обещание, че ако това не стане следващата година, то другата – със сигурност”, сподели още Емил Коен.

Наставникът Георги Божков потвърди, че воденият от него отбор ще се хвърли за две победи във Финалната четворка, а най-вече ще се търси реванш срещу съперника на полуфинала Госпич, който е единственият тим останал непобеден от ЦСКА.

Една от лидерките на червените Таня Чиров обеща, че тя и съотборничките ще си оставят сърцата на терена в името на триумфа на отбора в лигата.

Още подробности чуйте от Емил Коен.