Емил Йонов е един от младите специалисти, които ще влязат в екипа на Тити Папазов начело на мъжкия национален тим на България.

Тити посочи бившите баскетболисти Георги Младенов и Йонов за свои помощници в допълнителните евроквалификации, които предстоят през лятото.

Емил Йонов в момента е у нас и бе на трибуните в зала Триадица на мача между Левски и ЛукОйл Академик. Той е помощник треньор и мениджър на кипърския Апоел и му предстои финал в местното първенство срещу АЕЛ.

„Идеята да работим заедно с Тити дойде спонтанно. Всичко стана много непринудено”, сподели бившият баскетболист по повод началото на съвместната му работа с Константин Папазов.

„Задачата ни е трудна, но няма невъзможни неща. При добра селекция и евентуално натурализиране на някой състезател, шансовете ни са реални”, бързо изрича Емил Йонов и добави: „Идеята ми е заедно с ядрото от опитни баскетболисти да се вземат и млади момчета, а тук има „материал”. Може да не останат в основния състав, но поне да тренират с по-големите в националния. Най-важното в евроквалификациите ще е мотивацията и да играем истински баскетбол. Искам да играем баскетбол с добър ритъм. Вярата идва с победите, всичко е свързано.”

Йонов заяви още, че е в отлични отношения с всички момчета, с които е играел рамо до рамо навремето. „Мога да науча много неща от тях”, каза още той.