Изключително доволна от класирането на своя тим на полуфиналите бе старши треньорът на женския баскетболен отбор на Хасково Елена Станкова. „Хасково спечели с един проект, който беше иницииран от кмета на града и беше подпомогнат много от Делян Добрев. Това са двама души, които поставиха началото на професионалния спорт в града, а респективно и грижата децата да са в залата, а не по кафетата и улиците. Аз много сънувам и понеже винаги преди определен мач сънувам различен човек, днес бях абсолютно спокойна, че ще спечелим и затова не бях и толкова крайно емоционална. Успяхме да се върнем в мача, така че може би съм сънувала правилния човек”, заяви Елена Станкова, цитирана от bgbasket.com.

„Трябва да дам почивка на момичетата, защото те са на ръба на възможностите си в емоционален аспект. Ще се борим и с Нефтохимик 2010. Нашата цел е да побеждаваме в Хасково. Преди началото на сезона обещах едно нещо на ръководството – че ще бием всички отбори в Хасково и изпълних това обещание. Дори днес да бяхме отпаднали, това, което обещах, го направихме. Надиграхме Левски само с характер. Във всички мачове давахме възможност на Левски да поведе и само характер можеше да ни върне. Играхме феноменално в защита. Загубихме се някъде срещу зоновата защита на Левски – там не успяхме да вкараме им дадохме 11 точки разлика. Благодарение на характера о чудесната защита обаче се върнахме в мача”, коментира още Станкова.

„Тази година никога няма да бъда удовлетворена докрай, защото дъщеря ми – Станислава Станкова се контузи още първия мач и за мен тази болка ще си остане винаги. Това е втора тежка операция за нея. Но пък тя ми е голяма подкрепа, дава ми много сили, много силен характер е и може би благодарение на нея аз оцелях. Защото трябваше да бъда на два фронта – успоредно с отбора и нейната операция и възстановяване и за мен беше изключително тежко. Много коментирах и критикувах съдиите цяло първенство, но Владо Цеков издържа на тази серия. Той свири два от трите мача и ги свири много професионално. Изключително коректно поведение имаха спрямо мен, защото това аз него получавам на всеки мач. Смятам, че Владо Цеков е човекът, който удържа тези мачове. Имам някакви минимални забележки и претенции, но в общ аспект съдиите се справиха, Златин Караниколов също се справи в днешния двубой. Благодаря за това, че Стефко Станев дойде преди мача, за да ми каже какви са неговите изисквания към мен. Аз мисля, че спазих това, което се искаше от мен, респективно и съдиите бяха коректни. Надявам се да продължат по този начин до края, защото не е невъзможно да поднесем изненада до края на първенството. Всички отбори са уморени в края на първенството. Това казвам на момичетата – не сме уморени само ние. Всички са изморени, трябва характер”, завърши Елена Станкова.

Старши треньорът на баскетболистките от Левски Стефан Михайлов пък коментира: „Получи се така, че най-опитните баскетболистки допуснаха грешки и тактически неизпълнения на нещата. Вземаме тайм-аут, за да се опитаме да помогнем на отбора да вкара две точки и да влезем в третата част с 11 преднина и се казва, че ако евентуално допуснем грешка, имаме право на два единични фаула и кой казахме има възможност да направи нарушение. Баскетболистките на Хасково минаха покрай тези, които можеха да направят фаул, те не ги фаулираха. След това Хасково стреляха, овладяха борбата под коша и Виктория Стойчева прави друга грешка – баскетболистката срещу нея има ръстово превъзходство и тя й прави фаул, който е неин четвърти, а тя е важен наш играч. След това направи и пети фаул. Влизането на Нели Пашева помогна изцяло на отбора на Хасково. Тя допусна две грешки в защита – пробиха я много лесно, след това получихме две тройки и те се върнаха в мача.”

„Сезонът не е добър за Левски. Започнахме с много млади момичета в началото и единственото, което е положително, е че станахме трети за Купата. Смятам, че с привличането на Шарел Алън и Радослава Бъчварова трябваше да бъдем в четворката. Не успяхме да постигнем тази цел. Младите момичета, на които даваме най-много шанс, се "скъсаха" в най-важните моменти от мача. Щом не сме в четворката няма как сезонът да е добър”, каза още Михайлов.