Един от най-известните ни баскетболисти Симеон Найденов ще води българския тим в сблъсъка със звездния отбор на AND1 MixTape Tour USA утре в зала „Универсиада”.

 

Идеята за подобно шоу в България датира още от 2005 година, но едва сега стана факт, благодарение най-вече на огромното желание на феновете у нас, които месеци наред затрупваха с имейли организаторите. Най-добрите американски стрийтбол играчи гостуват в България за първи път и вече се похвалиха пред българските медии, че в цялата си история имат само 5 загуби и нито една извън Щатите. В последните години пък помнят само едно поражение и то при дъжд.

 

Звездите са Джамал Нелсън (Springs), Филип Чемпиън (Hot Sauce), Хю Джоунс (Baby Shack), Грейсън Скор Бучър (The Professor), Андре Пул (Silk), Тони Джоунс (Go Get It), Джон Хъмфри (Helicopter), Джери Дюпре (The Assassin), Трой Джаксън (Escalade), Кери Брунър (Bad Santa) и Антуан Скот (8th Wonder) с треньор Майк Елис.

 

„Надявам се да впечатлим публиката и да се върнем отново в България”, каза наставникът на американците Елис.

 

Българите пък ще бъдат водени от Тити Папазов, а рефер на двубоя ще е Георги Младенов.

 

„Нашата цел ще е да сме част от шоуто. Дано това събитие да има ефект за целия ни баскетбол. Всички може да даваме идеи, но малко хора могат да ги реализират. Хората и у нас са жадни за шоу, а доказателство за това са изкупените билети”, заяви Папазов. По подобие на американските баскетболисти родните играчи също могат да се похвалят с изключително атрактивни прякори.

 

Очакващият трансфер в чужбина Симо Найденов, известен с прозвището „Ел Пистолеро”, ще изведе съотборниците си, а част от българския тим ще са и двама македонци.

 

Домакините събраха състав: Павел Георгиев – “Мао”, Милен Димитров – “Kane”, Станислав Савев – “Sax”, Иван Петков – “The Russian”, Златко Запрянов – “Double Z”, Кирил Джаров – “Free Baller”, Николай Атанасов – “Emanuell”, Михаил Атанасов – “Rickardo”, Цветко Цветков – “BIG BROTHER”, Георги Чакъров – “Too quick”, Даниел Стоев” – "Heller”, Манол Момчев – “Momf”, Атанас Даракчиев – “Jewel”, Мартин Стефанов – “Stinger”, Христо Гатев – “Peerless  и Красимир Кунчев – “Mr. Kuni”.

 

„За мен ще е удоволствие да участвам в двубоя и много се вълнувам, защото това са играчи, които могат да правят невероятни неща. Гледал съм ги на живо два пъти в Щатите – в Далас и Кентъки, и имам представа от всеки един от противниците. Има един уникален дрибльор, един много добър подавач и всеки има нещо специфично. Оптимист съм за шоуто в зала „Универсиада”. Те наистина имат много висок процент победи, но важно е шоуто, а не резултатът, но ако ги бием ще е уникална новина. Все пак важно е публиката да се забавлява. От българския тим, в който съм и аз познавам 4 или 5 момчета. С двама съм играл в Лукойл Академик – Манол Момчев и Атанас Даракчиев”, коментира Симеон Найденов и добави по повод професионалната си кариера: „Имаше едно сериозно предложение, но в последния момент не се получиха нещата и сега чакам развитие.”

 

Шоуто в зала „Универсиада” започва в 17:00 часа със загрявката на двата тим, а после на терена ще излязат „Хората от гетото” плюс брейк танцьори. В 17.45 часа е представянето на участниците. Срещата започва в 18:00 часа и ще се играят две полувремена по 20 минути, като ще се избягва накъсването на мача.