Бившият баскетболист на ЦСКА Лиор Любин ще изведе израелския шампион Галил Гилбоа в първия кръг на квалификациите за Евролигата срещу Хемофарм Вършац на екс-наставника на ЛукОйл Академик Желко Лукаич. Пресявките за единствените две останали свободни места в групите на най-престижния европейски клубен баскетболен турнир започват на 21-ви септември, вторник, със 7 мача, заради отпадането на гръцкия Маруси. Общо 15 отбора от 12 държави се включват в тежкото изпитание.

Двойките в първия кръг са: Галил- Хемофарм, Шорал Роан – Алба Берлин, ГазТера Фламс- УНИКС, Спиру Шарлероа- Нимбурк, Будучност – Асвел Баскет, Банвит – Льо Ман и Пепси Казерта- Химки. Реваншите са на 24-ти септември.

„Развълнуван съм. За мен и за играчите е голяма чест да участваме в този турнир. Опитваме се да запазим концентрация преди срещите с Хемофарм”, коментира старши треньорът на Галил Лиор Любин, който за кратко носеше екипа на българския ЦСКА по времето на Емил Коен, а миналата година в екип с Одед Каташ детронира Макаби от шампионския трон в Израел.

„Двама играчи напуснаха състава и направихме някои промени тази година. Концепцията ни е да разчитаме на млади играчи и американци, с които можем да работим в дългосрочен пран”, пък заяви наставникът на сръбския Хемофарм Желко Лукаич, който е познат в България от престоя му в ЛукОйл Академик.