Бившият играч на баскетболния Евроинс Черно море Саша Топчов се е заел с не леката задача да организира един от най-големите международни баскетболни кампове за 2012 година. Очаква се повече от 600 млади баскетболисти да се включат в Star Basket Camp 2012, който ще се проведе догодина през месец юли в Трявна.

Целта на Star Basket Camp е младите баскетболисти от България и Румъния да се запознаят с методите на тренировки в сръбската школа. Главни треньори в баскетболната ваканция ще бъдат известни сръбски и босненски треньори, които се занимават най-вече с подрастващи. Сред имената личат тези на Зоран Топич – настоящ началник на детската школа на Хемофарм (Вършац), Владимир Йоич – Железничар и Данило Палалич, който в момента е треньор на Приедор (Босна и Херцеговина).

Специално за Star Basket Camp ще бъдат изградени 2 баскетболни корта, където любителите на оранжевата топка, ще могат да тренират целогодишно. Игрищата ще са в близост до хотелски комплекс „Панорама”, където участниците в кампа, ще са настанени.

Повече подробности и информация може да се научи от фейсбук стараницата: Star Basket Camp.