Бившият баскетболист на ЦСКА София Димитър Мираковски потвърди, че ще облече екипа на варненския Евроинс Черно море след Нова година. Гардът в момента играе за най-успешния македонския тим Работнички Скопие, но финансовата криза в отбора, го принуди да погледне сериозно на офертата от българския клуб. Дните на Мираковски в Работнички са преброени, пише днес и местният „Македонски спорт”, като допълва, че баскетболистът все пак ще изиграе още 3 мача за настоящия си състав до края на 2009-та година.

„Нямах намерение да напускам Работнички, но финансовите условия, които ми предложиха от Черно море ме накараха да размисля и от друг ъгъл освен от спортен. Оставам в Работнички до края на полусезона. Надявам се и без мен клубът да е на шампионско ниво”, споделя Димитър Мираковски.

Гардът коментира, че от варненския клуб са му предложили договор за година и половина, но засега контрактът ще е до края на сезона. „Интересът от страна на Черно море е от дълго време. Преговорите се засилиха по време на гостуването на Работнички във Варна. Вероятно в момента българската лига е по-силна от нашата. Има няколко клуба, които се котират високо на Балканите”, казва още Мираковски пред „Македонски спорт”.

Треньорът на Работнички Марин Докузовски, който се спряга за евентуален нов наставник на ЛукОйл Академик вече бе официално представен като национален селекционер на Македония.