Националният гард Екатерина Димитрова ще получи ден почивка от националния отбор, за да представлява френския си клуб Шарлевил в поредната му благотворителна кауза, този път в България.Клубът на българската баскетболистка е известен във Франция с редовните си инициативи за различни каузи. В последния мач във френското първенство в края на март Димитрова и нейните съотборнички събраха дрехи и играчки за децата в дома за деца, лишени от родителски грижи „Олга Скобелева” в Пловдив.

„Включиха се много хора, събрахме цял тир, който ще тръгне от Франция на 27-ми май. Включиха се и две вериги магазини, които осигуриха дрехи, обувки и топки. Имаме над 50 кашона с различни неща за децата. Редовно организираме такива инициативи – Мишел Тарон от клуба комуникира с много организации, имали сме акции за УНИЦЕФ, организации за борба с рака на гърдите и пр.”, коментира Катя Димитрова, която в момента е в Самоков и се готви с националния отбор за жени за предварителните квалификации за Евробаскет 2015.

„Впечатлен съм! Трябва да имаме повече социална ангажираност, и тази акция е истински пример за това”, заяви селекционерът на националния отбор Георги Божков.