„Действително работим много усърдно и тренировките са тежки, но това е начинът да напреднем и мисля, че това е правилният начин на работа. Настроението е много добро в отбора. Всички са настроени на вълна работа и няма никакъв проблем”, заяви пред Гонг баскетболистката Екатерина Димитрова след поредната тренировка на лагера на националния ни женски тим в Правец.

„Определено сме много мотивирани, защото в крайна сметка няма какво да губим и нямаме друг избор. Знаем за какво сме тук. Всяка състезателка, която е тук, дава всичко от себе си и това е начинът. Надявам се да имаме успех. Сигурна съм, че всички момичета идват за това. Действително сме млад отбор, но всеки мач е различен. Трябва да сме позитивно настроени”, добави още Димитрова.

Колкото до представянето на клубния й тим Баскет Ланд във Франция Катя Димитрова сподели: „Моят тим завърши на девето място във Франция. Започнахме малко колебливо, на накрая се представихме по-добре и играхме в първия кръг на плейофите. Като цяло и аз в началото започнах колебливо, не бях много доволна от себе си, но постепенно свикнах и накрая имах по-добри мачове. Това не беше моят най-добър сезон, но си взех всички поуки и смятам сега да приложа наученото. Все още нямам конкретна идея за следващия сезон, така че ще изчакам и ще преценя предложенията.”