Баскетболен клуб Левски от известно време дава възможност на част от младата смяна да демонстрира възможностите си по време на почивката на домакинските срещи на мъжкия тим на „сините” в зала „Триадица”. Става въпрос за деца от отбора до 14-години от школата на Левски.

Бившият баскетболист Еди Вълчев вече втора година пък се занимава с обучението на малките играчи и разказа за идеята децата да получат подобен шанс за изява. „Целта беше да ги стимулираме и награда, че тренират. Вълнува ги това, че ще излязат с по-големите батковци, а и като отидат да играят в някоя по-хубава зала им е по-интересно”, споделя Вълчев и потвърждава, че в залата на Герена върви ремонт.

„Имаме ново електронно табло. Залата е боядисана и освежена. Гледаме да им е хубаво на децата. Като влязоха за първи път казаха: „Тренер, да не сте направили залата по-голяма”. Аз спрях преди около 4 години и това ми е в кръвта. От две години се занимавам с дечица и ми е много кеф. За мен това е един от най-хубавите спортове. Всестранен е. Има деца, които искат да тренират, но времената са други. Сега само дето не ги готвим за депутати, има малко изкривяване на мисленето. Не могат веднага да станат звезди, трябва постоянство. По-сложни станаха нещата. Но това е малката пречка”, коментира още Еди Вълчев.

Бившият състезател разкрива, че иска да расте в професията: „Ако кажа, че не искам да се занимава с по-големи, ще излъжа. Нормално е всеки да иска да расте в своята професия, но според мен трябва да се започне от ниските етажи. При децата като че ли е малко по-трудно и от психологическа гледна точка. Имам желание живот и здраве след време да бъда един от големите треньори.”

Малките баскетболисти ще покажат уменията си на терена и на почивката на утрешното дерби Левски – ЦСКА от 18 часа в зала „Триадица” в София.