Бившата звезда от НБА Алън Айверсън отказа българския HDI Мач на Звездите поради финансови проблеми и разправии с кредиторите си. Екс-гардът на Филаделфия обяви в последния момент, че няма възможност да напуска САЩ, тъй като трябва да се спасява от фалит, а властите го държат под око заради огромните задължения.

Заради капризите на американеца датата на събитието вече бе променене веднъж, а Айверън обяви, че ще успее да уреди проблемите си, преди да пристигне в края на април.

Баскетболистът дължи $ 360 000 месечно на различни институции, както и издръжка на бившата си съпруга. Освен това разходите на екс звездата от НБА са изключително сериозни и той не смогва да ги покрива. На всичкото отгоре Айверсън беше изхвърлен от ипотекираното си имение, което закупи за $ 4,50 милиона и то бе обявено за продан за много по-ниска цена.

Въпреки отсъствието на Айверсън, HDI Мачът на Звездите ще се проведе на 26 април в зала „Арена Армеец”.

Със сигурност за шоуто ще пристигнат легендарните Полина Цекова и Денис Родман, както и други НБА звезди, които вече са потвърдили окончателно своето участие в Мача на звездите в България.

Събитието започва в 20 часа, а от 17.30 ще се играе финалът на Младежката лига.