Двойна доза баскетбол ще има навръх Международния ден на жената 8 март в Русе.

В достоен за датата двубой се срещат два от най-добрите тимове в дамския баскетболен елит за последното десетилетие - Дунав 8806 и Нефтохимик 2010. 
Актуалните шампионки посрещат носителя на Купата на България за 2015 г. от 18 ч. в залата в русенския квартал "Здравец". 

Бургаският отбор е лидер във временното класиране 4 кръга преди края на редовния сезон на първенството в НБЛ-жени. Момичетата на Георги Божков обаче имат всички шансове за по-предно място от настоящата трета позиция, но за целта им е необходима пълна мобилизация и задължителен успех в неделя.

Преди това програмата на мъжката баскетболна "А" група предвижда от 16:00 часа в залата в русенския квартал "Здравец" Дунав да посрещне Рилски спортист 2. 
Момчетата на Николай Господинов са на четвъртото място във временното класиране, но с мач по-малко от втория Чавдар Троян и третия Академик Пловдив. 
Въпреки отсъствието на някои контузени играчи, те ще гонят задължителна победа в преследване на по-предно класиране.

Мениджърът на БК Дунав Русе Димитър Петров съобщи, че любителите на играта с оранжевата топка ще могат да посетят двете срещи с общ билет с цена 5 лв. Продажбата на пропуските започва в 15:00 ч. на 8 март.