Сръбски център и босненски гард участваха в първата тренировка на баскетболния Спартак Плевен днес. Тимът започна подготовка за мачовете си от турнира за Еврокупата на ФИБА срещу Патра, съобщи bulgarianbasket.com.

11 баскетболисти изведе старши треньорът Дарин Великов на първото занимание, като сред тях бяха и новите попълнения Милан Олуич и Владимир Йоич. Олуич е сръбски център, но има датско гражданство, получено по време на престоя му в местния Орсенс. Именно там 23-годишният играч се е подвизавал за последно. Олуич е висок 208 см. и може да играе както като център, така и като тежко крило.

Доста по-богата визитка има другият чужденец в Плевен – гардът Владимир Йоич. 32-годишният босненец идва от тима на Кошице, като преди това е играл за Геоплин Слован и е шампион на Словения с този отбор. За Кошице Йоич има 29 мача, в които е реализирал средно по 4.9 точки, 1.4 борби и 2.1 асистенции. По-голямата част от кариерата на гарда е преминала в родната му Босна и Херцеговина.

В Плевен следят изявите и на хърватски център, но все още не е взето решение дали той да бъде привлечен.

Освен Йоич и Олуич, които са на проби, с отбора на Спартак първа тренировка проведоха още Росен Софрониев, Илия Станков, Александър Дяковски, Цветслав Острев, Тодор Тодоров, Саша Топчов, Максим Генов, Борислав Генков и Данаил Цветков. Центровете на плевенчани Бранко Тотев и Николай Балев, както и Виктор Софрониев няма да носят екипа на тима през следващата година, също като освободените още след края на миналия сезон Мариян Костадинов и Иван Коцев.

Лидерът на Спартак Хрисимир Димитров ще се присъедини към отбора след приключването на ангажиментите му към националния отбор.

Междувременно от ръководството на плевенския тим съобщиха, че реваншът от първия кръг на турнира за Еврокупата на ФИБА в Патра ще се играе на 7 ноември, а не както бе по програма – на 6-ти. Първият мач Плевен е на 30 октомври.