Баскетболистът на ЦСКА Тони Дечев и бившият му колега Стефан Михайлов заминаха за едноседмично обучение в Сърбия при скаут №1 в баскетболна Европа Милан Минич, съобщи bulgarianbasket.com. Михайлов в момента е помощник-треньор в женския Левски Спартак, а от известно време се коментира намерението на Тони Дечев да прекрати активната си състезателна кариера и да се ориентира към треньорската професия.

Милан Минич е известен като един от най-добрите скаути на Стария континент, а в миналото е работил и като старши, и като помощник-треньор в различни отбори. Бил е начело на Арис и Рейн-Енерги, а сред най-големите му успехи се нареждат годините, в които работи като помощник-треньор в Югославския национален тим, с който е световен шампион от 1998-ма и европейски от 1995-та. През 2004 на Олимпиадата в Атина е част от щаба на Желко Обрадович начело на Сърбия и Черна гора.

Двамата българи Стефан Михайлов и Тони Дечев вече изразиха задоволството си, че ще имат възможност да се запознаят с тънкостите на занаята от един от най-добрите специалисти в разузнаването на съперник, какъвто е Милан Минич.