Двама американски баскетболисти пристигат през седмицата, за да се присъединят към варненския Черно море. 23-годишното крило Брайс Шелдън и година по-големият гард Тод Галоуей идват на едноседмични проби и ако бъдат одобрени ще се включат в мачовете на тима от януари.

„Официално мога да обявя, че тази седмица пристигат двама американци. Брайс Селдон – крило, завършил университета на Южна Каролина, който е с големи традиции. Бил е втори реализатор при завършването. Интересен играч. Вторият е гард – Тод Голоуей. Смятам, двамата могат да помогнат много. Идват на проби за една седмица, ако ги одобрят ще започнат от януари”, коментира представителят на агенция „Интерперформансис” за България Йорго Патапатиу и добави: „Имаме отлични взаимоотношения с БК Черно море. Благодаря на г-н Варчев за добронамереността и доверието му. Смятам, че в бъдеще ще може да продадем бъдещите Аврамови точно от този клуб, защото имат традиции.”

Що се отнася до бъдещето на българина Бойко Младенов, който напусна кипърския си клуб Патапатиу сподели: „Така се получиха нещата. Това го има в професионалния спорт и ние сме длъжни да се справяме с тези проблеми. Бойко играеше доста добре и това не се очакваше, но финансовата политика на клуба не ни позволява да продължим взаимоотношенията си. Той е играч с определена цена и затова в момента преговаряме за взаимно разтрогване на договора. Може да има нов клуб в чужбина до 4-5 дни. От България никой не ни е търсил, но смятам, че няма друг тим освен ЛукОйл, който може да си го позволи. До неделя ще има развитие.”

Гръцкият мениджър пък все още очаква пълното възстановяване на един от най-талантливите ни баскетболисти Филип Виденов, за да се осъществи очакваният трансфер в чужбина.