Женският баскетболен тим на Дунав Русе все още не е платил задълженията си към екс-състезателката на състава Катарина Мърчела, заради което търпи наказание от ФИБА Европа. Така часове преди крайния срок за картотекиране на играчи преди старта на Националната баскетболна лига при дамите, участието на Дунав в първенството остава под сериозна въпросителна.

Агентът на Мърчела, Елмира Драшкичевич потвърди пред Гонг, че все още тя и състезателката не са получили парите, които русенския отбор им дължи.

„Все още нямаме никакво споразумение с тях. Ако пратят, то аз веднага ще имам информация, че са изпратили пари, но моят адвокат не ми се е обаждал. Чух, че има краен срок, но все още нищо не сме получили. Както казах не сме получили нищо, така че не вярвам, че са направили нещо досега. И за българския баскетбол ще е добре, ако платят днес. Казусът беше решен преди няколко месеца и те имаха достатъчно време”, коментира Елмира Драшкичевич.

Според решението на ФИБА Европа БК Дунав е осъден да плати на Катарина Мърчела сумата от 22 700 евро, плюс годишна лихва от 5 % върху тази сума от 27 януари до момента на плащане, а на Елмира Драшкичевич сумата от 2 200 евро, плюс годишна лихва от 5 % върху тази сума от 12 януари до момента на плащане. Също така БК Дунав трябва да прати на Мърчела и Драшкичевич сумата от 6 867, 50 евро за възстановяване на аванса платен от тях на Арбитражния съд на ФИБА и сумата от 7500 евро за възстановяване на разходите.