Дунав 8806 надигра Лукойл Нефтохимик с 89:81 в дербито на НБЛ жени.

Срещата започна много оспорвано, като двата отбора се "захапаха" от самото начало. Лукойл Нефтохимик успя да поведе с 6 точки, но русенки бързо наваксаха. Бургазлийки отново поведоха, но след това домакините се съвзеха и поведоха с 2 точки в края на първата част. Възпитаничките на Георги Божков се откъснаха с 6 точки в началото на втората четвърт, но бургазлийки отново наваксаха и дори поведоха с 2 точки на края на полувремето.

Непрекъснатата смяна на водачеството продължи и след почивката. В края на третата част русенки поведоха с 6 точки. Отборите продължиха с гонитбата в резултата и в последната част. Дунав все пак успя да поведе и до края на мача успя да задържи водачеството.

Шарел Алънбе над всички в мача като завърши с 31 точки и 9 борби за успеха на русенки. Латаша Байърс се отчете с 16 точки и 8 борби, а Зорница Костова направи 10 асистенции. За гостите от Бургас Олена Самбурска изигра силен двубой и приключи с 30 точки. Тамара Боуи направи "дабъл дабъл" след 14 точки и 12 борби, а Мария Желязкова отбеляза 12 точки.

Берое 07 пък спечели срещу лидера в класирането Монтана като домакин със 79:65 в Стара Загора. Момичетата на старши-треньора Георги Младенов водеха убедително в резултата почти през целия двубой и на моменти преднината им достигаше над 20 точки.

Фантастична за домакините бе Хуанита Уорд, която вкара 20 точки и добави 15 борби. Силно за "зелените" се представи и Ралица Нанева - 16 точки. За Монтана Агнеса Дойчинова завърши с 19 точки и 7 борби. Жанета Жельова добави 11 точки и 8 овладени под ринговете топки.

В последния мач от кръга Левски постигна поредната си безпроблемна победа над Славия със 71:27. Наталия Топалова-Шопова бе най-силна за победителките с "дабъл дабъл" - 19 точки и 12 борби. Радостина Димитрова добави 12 точки и 7 борби, а 9 точки срещу бившия си отбор отбеляза Тонка Тенчева.